Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.

Asbest verwijderen prijs 2024

Asbest is erg gevaarlijk voor je gezondheid. Je gaat er dus best heel voorzichtig mee om. Maar hoeveel kost het om asbest te laten inventariseren, verwijderen, …? In dit artikel ontdek je alles over de prijs van asbestwerken en hoe die werkzaamheden verlopen.

Ga snel naar:
Kosten asbestinventarisatie
Asbest verwijderen prijs
Hoe prijs voor asbest verwijderen drukken?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

Gemiddelde prijs asbest inventariseren + verwijderen 2024

Wat kost asbest verwijderen? De prijs hangt vooral af van de asbestinventarisatie, de omvang van de asbestwerken, … Hieronder een overzicht van alle kosten voor het verwijderen van asbest:

Type asbestwerkenGemiddelde prijs (excl. btw)
Asbestinventarisatie€ 350 - 500
Asbestattest€ 35
Asbest verwijderen€ 10 - 30 per m²

Wil je asbest laten verwijderen? Vind een gecertificeerde vakman via onze gratis offerteservice.

 

asbest verwijderen prijs

Kosten asbestinventarisatie & asbestattest

Een asbestinventaris is een overzicht met alle asbesthoudende materialen in je woning. Zo’n inventaris is verplicht als je asbest wil laten verwijderen. De prijs voor een asbestinventarisatie is afhankelijk van de vereiste werken. Zo zal de prijs hoger liggen wanneer er stalen worden genomen van verdachte materialen om in het labo te laten onderzoeken. Na de asbestinventaris kan je het asbestattest aanvragen bij OVAM.

Richtprijs asbestinventaris: € 350 à 500

Prijs asbestattest: € 35

 

TIP: vertrouw op een asbestdeskundige

Een asbestinventaris mag enkel opgemaakt worden door een gecertificeerd asbestdeskundige. Zo’n vakman heeft eerst een vooropleiding ‘basiskennis asbestinventarisatie’ gevolgd. Vergelijk vrijblijvend 2 à 3 offertes van erkende vakmensen in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

 

Asbest verwijderen prijs

De kosten voor asbest verwijderen liggen tussen € 10 – 30 per m² (excl. btw). De precieze prijs hangt af van het aantal ruimtes dat je laat behandelen, de totale oppervlakte, de moeilijkheidsgraad van het werk, … Ook verschillen prijzen van vakman tot vakman. Een overzicht van de stappen die een expert volgt:

 1. Asbestinventaris

  Op basis van de asbestinventaris maakt de vakman een planning van de uit te voeren werken. Deze inventarisatie mag niet zijn uitgevoerd door de vakman zelf, maar door een derde, gecertificeerde partij. Dit is verplicht om onpartijdigheid en kwaliteit van werkzaamheden te garanderen.

 2. Voorbereidende werken

  Om asbest in huis veilig te verwijderen maakt de vakman gebruik van beschermende kledij. Hierbij gaat het om een wegwerpoverall met afspoelbare (hand)schoenen en een aansluitend stofmasker (beschermingsklasse FFP3). Daarnaast sluit hij ramen, zet hij het ventilatiesysteem tijdelijk uit en legt hij een folie neer voor loskomende asbestvezels.

 3. Asbest verwijderen

  Een deskundige gebruikt eerst een fixeermiddel om asbestdelen vochtig te maken. Zo kan hij deze loswrikken of -schroeven zonder dat er al te veel asbestvezels vrijkomen. Om deze reden vermijdt hij ook het gebruik van boren, schuurmachines, … Ten slotte zorgt de vakman voor de correcte afvoer van het asbest.

Op zoek naar een asbestverwijderingsbedrijf in je buurt? Maak gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend voorstellen van meerdere bedrijven. Start je aanvraag hier.

 

Hoe prijs voor asbest verwijderen drukken?

In Vlaanderen kan je aanspraak maken op verschillende premies en financiële voordelen bij het verwijderen van asbest. Zo geniet je van een verhoogd premiebedrag van de Mijn VerbouwPremie wanneer je asbestverwijdering combineert met renovatiewerken aan je woning. Heb je een niet-residentieel gebouw (stal, loods, …) met een asbestdak en wil je dit dak omvormen naar een zonnedak? Dan ontvang je een eenmalige premie van Fluvius. Je kan die tijdelijke premie nog activeren via het premieloket van Fluvius tot en met 31 december 2025.

Daarnaast kan je in bepaalde gevallen ook een gemeentelijke premie voor asbestverwijdering aanvragen. Vraag advies bij je gemeente of aan een lokale vakman via onze gratis offerteservice.

 

Asbest laten verwijderen = offertes vergelijken

Wil je veilig asbest laten verwijderen uit jouw woning tegen een correcte prijs? Maak dan gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend voorstellen van meerdere saneringsbedrijven actief in jouw buurt. Zo vergelijk je ook uitvoertermijnen, werkwijzen, … Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

Asbest offertes voor inventarisatie, attest of verwijderen ontvangen?

Kies voor een erkend asbestspecialist en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Deskundige bedrijven